Bio

bio

Sunt Florin-Serghei Istrate-Munteanu, născut în 1964, pe Valea Izei. La doi ani fugeam pe sub gardul casei, pentru a participa la seminariile grădiniței din Vișeu, iar la cinci ani și câteva luni eram cursant al Facultății de Litere, cei drept, greu de stăpânit în bancă, până ce învățătoarea a înțeles că-mi plăcea să stau doar în scaunul de la catedră.

Împresurat de poveștile marinarilor, întorși din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, am urmat Liceul de marină și am plonjat, după doi ani de marină militară, în senzațiile mărilor și oceanelor Pământului. Am trăit experiența furtunilor, când rinichii îți ajung în gât. Am fost strivit de pustiul întinderii apelor și topit de arșița cerului. Am vibrat în aromele exotice ale porturilor.

Împins de provocările destinului, am pășit pe tărâmul misterios al serviciilor secrete și, vreme de câțiva ani, am îndeplinit misiuni, în care personajele implicate au coduri cu doi de zero în fața unor cifre.

Acum scriu. M-am potolit. Grădinăresc cuvinte, sub pseudonimul Ned Orson. Am strâns în jurul meu o gașcă frumoasă de cititori și le dăruiesc poveștile imaginației mele.