Aparitii presa

Ziarul Adevărul, 23 noiembrie 2010, Cele mai vândute cărți, Târgul de carte Gaudeamus, Editura Paralela 45: Arhipelagul, de Ned Orson

***

Revista UNICA, 10 martie 2011, 8 cărţi noi pe care nu trebuie să le ratezi, de Nicoleta Galeteanu,

Peste 40 de edituri şi-au prezentat cele mai noi apariţii editoriale la Târgul de carte Gaudeamus de la Craiova, desfăşurat între 8 şi 12 martie. George Orwell, John Steinbeck, Vladimir Nabokov sau  Mario Vargas Llosa se numără printre autorii de marcă ale căror lucrări remarcabile sunt disponibile în acest an şi pentru cititorii români.

Iată 10 dintre cele mai senzaţionale titluri apărute în acest an, care să îţi asigure lectura până pe 15 aprilie, când se deschide târgul BookLand în Bucureşti.

  1. Carnetul auriu – Doris Lessing
  2. 2. Cazul Jane Eyre – Jasper Fforde
  3. O fată de preot – George Orwell
  4. Casa Verde – Mario Vargas Llosa
  5. 5. Către un zeu necunoscut – John Steinbeck
  6. Chipul tau, mîine. Dans si vis – Javier Marias
  7. Apărarea Lujin – Vladimir Nabokov
  8. Arhipelagul – Ned Orson

***

Ziarul Delta, 7 decembrie 2010, Arhipelagul lui Ned Orson, lansat și la Tulcea, de Lavinia Bogdan

La sfârșitul acestei săptămâni, în municipiul Tulcea au avut loc mai multe manifestări culturale. Cel mai important eveniment a fost lansarea romanului de aventuri Arhipelagul, de Ned Orson. Autorul, un tulcean pe numele său real Florin Istrate, și-a primit oaspeții la ora 11,00, în Sala Studio a Centrului Cultural Jean Bart.

Volumul său de debut, editat de Paralela 45, primit cu entuziasm la lansarea de la Târgul Gaudeamus, a beneficiat de sprijinul unor nume importante din lumea culturală.

Printre aceștia s-au numărat profesorul Gheorghe Bucur, membru al comunității literare tulcene și conf. univ. dr. George Volceanov, unul dintre cei mai importanți traducători români, nominalizat în acest an la Premiul Cartea Anului, pentru volumele: Opere I, Sonete – Furtuna, Opere II – Hamlet, de William Shakespeare.

În sala arhiplină, alături de personalitățile scenei culturale s-a aflat și primarul municipiului, Constantin Hogea.